meny  
 
 
- Start
- Nyheter/Information
 
- Spelprogram/Referat
- Spelartruppen
- Statistik
- Hemmaarena
- Återblick -23
- Återblick -22
- Återblick -21
- Återblick -20
- Återblick -19
- Återblick -18
- Återblick -17
- Återblick -16
- Återblick -15
- Återblick -14
- Återblick -13
- Återblick -12
- Återblick -11
- Återblick -10
- Återblick -09
- Återblick -08
- Återblick -07
- Återblick -06
- Intervjuer
- Länkar
- Forum
 
- Kontakta oss
 
tabell Aktuell tabell   skytteliga Skytteliga
 
- Allsvenskan  Tabell
 
 
 
     
   
     
 

MATCHANALYS AV RAFAELS ROLDAN BERMUDEZ
av Haldo Jonsson
Publicerad 14 Mar 2021 - 16:47 Uppdaterad 14 Mar 2021 - 16:49

Rafaels Roldan Bermudez. Foto. Haldo Jonsson

- "Djurgården var det bättre laget och hade mer kontroll över spelet än oss och vi kunde inte påverka deras anfall, vår press fungerade inte fullt ut. De lyckades skapa chanser, speciellt flera crosspass på sin kantspelare, något vi var medvetna om.

-Men de är ett moget lag som gör sin tredje säsong med samma kärna av spelare och ledning.

-Nu lägger vi fullt fokus på ligan och kommer analysera vårt spel, rätta till alla feljusteringar vi hade idag, vilket blir vårt fokus i de närmaste tre veckorna", säger Rafael till ÖFK:s hemsida."

 
 
1 Kommentar:
Gäst: Barca skrev | 14 Mar 2021 - 17:16
Följande behöver nog förbättras rejält.

1. (Högre) Bolltempot - flytta bollen snabbare mellan varandra så att motståndarna får det jobbigt. Just nu blir många mottagningar så att man får bollen för långt ifrån sig och behöver flera tillslag innan man passar vidare. Håller inte om man vill vara så bra som man önskar. Den ska gå vidare på helst 1 till slag hela tiden och ibland 2 tillslag. Bollen ska röra sig hela tiden och inte vila. Just nu "transporteras" det mycket boll genom individuella räder istället för att spela som ett lag och konstant röra sig göra sig spelbara och öppna upp ytor och alternativ för varandra.

2. Löpa, löpa, löpa och åter löpa. Det är ju en av grunderna i framgångsrik modern fotboll. Fotboll är ju typ intervallträning med boll. Ta löp för laget och varandra. Mängden löp måste stiga rejält. Se på Djurgården. De imponerade inte men sprang ack så mycket mer och därmed skapades fler möjligheter för lag. Ta löpningar i rätt mängd är ett måste om man ska kunna ha önskat spel och kunna äga boll, ha nog mycket och kvalitativt eget spel samt skapa möjligheter. Allt börjar med nog bra rörelse. Frågan är varför man inte löper mera? Behöver spelarna förbättra sin fysik och då främst fotbollskonditionen? (intervallöpning)

3. Våga, våga, våga och åter våga. De måste våga. Annars kommer det att bli ack så krampaktigt och underprestation. Att våga är inte samma som vissa spelare gör att dribbla som sista man. Det ska man aldrig behöva göra om hela laget hjälps åt att se till att det alltid finns minst 2 alternativ för bollhållaren och det helst innan denne har tagit emot bollen (kräver att man kan läsa spelet nog bra för att se vad som komma skall). Inte heller att göra soloräder i mängder. Utan våga spela "smart" och enkelt (inte söka avgörande pass utan låta bollen gå och ha tålamodet att vänta på "rätta" lägena som förr eller senare kommer att uppstå bara man behåller bollen inom laget och låter den "vandra" konstant med högt tempo så motståndarna till slut missar i markeringar, luckor och ytor skapas mm.

4. Färre tillslag och kortare bollbehandlingstid i varje moment. Annars sackar man bolltempot och gör det lättare för motståndarna att försvara sig.

5. Inte bli bolltittande i försvarsspelet. Gäller så gott som hela laget. Samma var ett fenomen föregående år. Se till att täppa till ytor och ligga rätt i positionerna istället så att det inte finns några möjliga ytor för motståndarna att kunna avsluta ifrån. Var som ett dragspel. Dra ihop laget och täpp till vid försvar och sedan sprid ut och håll bredd och skapa ytor och vägar framåt i anfall. Minst 2 alternativ ska hela tiden finnas för bollhållaren.

Räcker med två som pressar och blockerar moståndares bollhållare i försvarsspelet. Övriga ska ha "rätt" positioner och ligga "nog" nära och på "rätt sida" sina motspelare i försvarsspelet för att neutralisera möjligheterna till chanser för dem. Detta kräver disciplin. Disciplin, disciplin är en nyckel i försvarsspel. I försvarsspel är alla i laget försvarare och i anfallsspel så är alla anfallare. En för alla och alla för en.

6. Ligga närmare motståndare i försvarsspelet så de inte får "ytor" och "utrymme" att göra det som de önskar. Dock ej för nära så att du kan bli "bortvänd" som skedde mot ryska laget genom en lätt vrickning.

7. Alltid hålla koll snett bakåt i försvarsspelet när anfall kommer från kanterna. För det är ju där ofta "målskytten" kommer ifrån med fart och avslutar på inlägg längs marken eller i luften. Blir det längs marken så brukar det även ske inspel snett bakåt och sedan direkt skott.

8. Antalet maxlöp måste upp och det mycket. Det är ju tempoväxlingarna som "öppnar upp" ytor mm. Det är tempoväxlingar som gör det jobbigt för motståndarna. Att inte köra på i samma tempo hela tiden. Man kan till och med som lag eller som spelare (när man springer) i några sekunder dra ned tempot för att maximera effekten när man sedan gör ett "ryck". Alltid lättare att försvara sig mot ett jämt tempo oavsett om det är högt eller lågt hela tiden (självklart lättast om det är lågt hela tiden). Men växla tempo och vägar.

9. Variation i uppspel så att man blir svårlästa. Vagga in motståndarna i tro att de vet hur man attackerar för att sedan bryta mönstret. Hela tiden bryta mönstret så att motståndarna blir osäkra. Anfall som startar lika med 3-4 olika alternativa fortsättningar att välja på (2 rakt framifrån och 2 från kanterna). Som i alla "kampsporter" så gäller att attackera från olika vinklar och överraska. De bästa lagen och spelaren är det bästa "lögnarna" då det handlar om att "lura" motståndarna och få dem att tro att de vet och förstår för att sedan överraska dem om och om igen.

10. Spela som från minut 74 (helst ännu bättre och intensivare) och framåt redan från start utan att släppa till bakåt. Våga, våga, våga och se möjligheterna istället för riskerna. Man kan våga utan att göra våghalsgrejor.

11. Att alla verkligen vet sina roller på plan och har nog god spelförståelse (kunna läsa spelet och förstå sin roll i laget).

12. Våga utmana och gå för avslut sista offensiva tredjedelen av plan. Innan behöver man inte (och ska inte) transportera boll eller dribbla. Men sista tredjedelen kan det vara avgörande. Våga och tro på sina egna förmågor såsom Sellars många gånger gjort. Hoppas samtliga vågar. Tro, våga och vin!

13. Kom igen jag vet att ni kan!!!! Ni är minst lika bra som de andra lagen om ni bara gör allt ni kan (kräver att ni verkligen till 100% tror på er själva) och hela tiden verkligen försöker att göra ett bästa och att bli bättre. Visa alla att allt är möjligt om man vill och gör det som krävs.
8
 
Sök på fotbollz.se
   
  Nu gäller det  
  av Per Lagerbäck | Idag - 13:13  
 

Nu väntar säsongens tre sista matcher för ÖFK. Hoppas jag.

 
  Läs mer...  
 


 
  Följ Utsiktens BK - ÖFK via fotbollz.se  
  av Haldo Jonsson | Idag - 10:19  
 

Fotbollsfolkets egen sajt fotbollz.se, ger alla läsare info genom referat, bilder, matchens prestation och överraskning, statistik och krönika från matchen. Du kan skriva och läsa i forumet och läsa vad andra tycker om matchen.

Glöm inte Hos Andreas tipset. Vinn luncher.

 
  Läs mer...  
 


 
  Utsiktens BK - en svårstyrd skuta som kan hamna på grund  
  av Haldo Jonsson | Igår - 23:20  
 

ÖFK har tidigare haft ganska lätt mot Utsikten. Fem poänng på bortaplan är ett fint facit.

Bild från ÖFK - Utsiktens BK i juni i år, då ÖFK vann med 1-0. Foto: Thord-Eric Nilsson

 
  Läs mer...  
 


 
  Simon Marklund en viktig kugge i ÖFK - blev Trissvinnare mot Landskrona  
  av Haldo Jonsson | Igår - 14:29  
 

Simon Marklund. Foto Micke Olofsson

Yannick Adjoumani leder den sammanlagda Trissen men hotas av Simon Marklund

Hasse Thor och Magnus. E, delar på ledningen i Hos Andreas Tipset

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
23 Okt 2024 - 16:41 Medlemsinformationen i går kväll - många viktiga frågor togs
22 Okt 2024 - 11:20 Betyder fotbollen något för samhällets utveckling?
21 Okt 2024 - 11:39 Player of the match ÖFK- Landskrona -Yannick Adjoumani
20 Okt 2024 - 21:15 Det var viktigt det som hände efter matchen mot Landskrona
20 Okt 2024 - 16:13 Bilder från ÖFK - Landskrona 2-1 (0-0)
19 Okt 2024 - 22:20 Sagt efter matchen ÖFK - Landskrona
19 Okt 2024 - 19:58 Matchreferat ÖFK - Landskrona BoIS 2-1 (0-0)
19 Okt 2024 - 18:34 Matchens prestation
19 Okt 2024 - 17:35 Sanslöst viktig seger
19 Okt 2024 - 17:28 Matchens överraskning
19 Okt 2024 - 14:04 Startelvan i dag
18 Okt 2024 - 18:22 Rapport från träningen - allt positivt men svårt att välja a
17 Okt 2024 - 21:38 MÅNGA MINNESBILDER AV ÖFK- FEM ÅR LÄNGS 'VIA DOLOROSA'
16 Okt 2024 - 18:25 Sex ÖFK spelare i farozonen för avstängning
16 Okt 2024 - 09:39 Svagt agerat av östersunds kommun
15 Okt 2024 - 23:01 ÖFK har fått bud på Yannick Adjoumani
15 Okt 2024 - 11:20 Ken Sema satsade pengar till ÖFK? - En klubb som jag håller
14 Okt 2024 - 22:36 Glädjen stod högt i tak i dag i ÖFK
13 Okt 2024 - 17:27 Svårt krisläge i ÖFK
11 Okt 2024 - 14:30 Hur mår Norrlandsfotbollen? - Superettan närmar sig slutet o
 
 
 
Herrar
av: Publik | 15 Okt 2024 - 11:27
Konstigt att man inte får ange komm