Att presentera någon stor förändring av antal åskådare som tillåts på arenorna var knappast väntat med tanke på att Covid 19 ser ut att öka i Sverige.
Efter den 15 oktober får fotbollen ta in 500 åskade på arenorna. Det är ett förslag som inte betyder värst mycket för fotbollen. Det är för sent för den lokala fotbollen. Vid den tidpunkten har det flesta lokala serierna avslutats.
Lika lite kan elitfotbollen dit ÖFK räknas dra någon fördel av det. Att ta in bara 500 åskådare på Jämtkraft Arena, det finns det ingen lönsamhet i. Kostnaderna blir för höga. Vi får nog kallt räkna med att denna säsong är förlorad, speciellt med tanke på att Covid 19 nu står under ökning. Det kommer att bli tufft ekonomiskt för många lag. Någon ny pengapott kom inte denna gång från regeringen.
SEF:s generalsekreteraren Mats Enqvist säger till TV. Han är överraskande positiv: - Det är positivt att öppningar diskuteras, men lite svårt att värdera eftersom det ännu inte är något klart besked. Det här är första gången sedan i juni att vi känner att frågan är uppe för beslut. Det känns skönt att vi äntligen börjar komma till konkreta diskussioner med vad det innebär med ett ansvarsfullt öppnande.
Lars Larsson skrev för någon dag sedan i fotbollz.se att det är ett storstadsproblem. Regeringen vill inte öppna för större publik eftersom det blir trängsel på tunnelbanan till och från matcherna och det är säkert en riktig bedömning.
Lars Larsson skriver, att de problemet inte existerar på landet och i Östersund, där de flesta åker i egen bil till arenorna. Han får medhåll av Mats Enqvist. Han säger: - Det enda jag reagerar på är att de säger att det ska vara lika för alla. Det har vi lite svårt att förstå. Det är inte lika för alla. Är det ett stort köpcentrum så får man ta in fler än en liten lokalbutik. Lika krav, men inte samma lösning. Här skulle man önska att den här diskussionen som kommer i rådet kan skilja på att det finns olika förutsättningar för smittsäkerhet på olika evenemang.
Du kan läsa Lars Larssons artikel här
|