meny  
 
 
- Start
- Nyheter/Information
 
- Spelprogram/Referat
- Spelartruppen
- Statistik
- Hemmaarena
- Återblick -23
- Återblick -22
- Återblick -21
- Återblick -20
- Återblick -19
- Återblick -18
- Återblick -17
- Återblick -16
- Återblick -15
- Återblick -14
- Återblick -13
- Återblick -12
- Återblick -11
- Återblick -10
- Återblick -09
- Återblick -08
- Återblick -07
- Återblick -06
- Intervjuer
- Länkar
- Forum
 
- Kontakta oss
 
tabell Aktuell tabell   skytteliga Skytteliga
 
- Allsvenskan  Tabell
 
 
 
     
   
     
 

HÖSTTANKAR PÅ EN PROMENAD
av Haldo Jonsson
Publicerad 12 Okt 2020 - 11:25 Uppdaterad 12 Okt 2020 - 14:09

Klockan 12.00 idag öppnar nya ÖFK-shopen! – Östersunds FK


Det som hänt är minst sagt varit facinerande.

I förra veckan gick jag på en ganska lång promenad. Det är något speciellt med hösten om dagarna är fina. Tyvärr så har vi inte sett så mycket av det i år, men oavsett väder är det viktig och skönt att ge sig ut och stärka sig och andas in frisk luft

Detta blir en anekdotisk berättelse om tiden som förflutit i ÖFK, men även i någon mån över dagens ÖFK. Jag började promenaden genom att först gå förbi den gamla ÖFK- shopen.

Eftersom jag bor på Prästgatan var det naturligt att gå förbi den gamla ÖFK- shopen på samma gata. Jag drar mig till minnes om långa köer under Europa League tiden, då folk stod i timmar i det kalla vädret och köade för en biljett. En del hade med sig termos och fika. Fotbollz.se träffade då 82-åriga Violet som på gamla dagar blivet en stor beundrare av ÖFK. Hon stod i sex timmar och köade.

Jag kommer med glädje ihåg ÖFK- aren Prinya Kayankarn, som inte finns bland oss längre. En fantastisk människa vars jordeliv blev alldeles för kort. Han dog efter en mycket kort sjukdom när hans livskraft och livslust var som störst.

Det var Prinya som låga bakom att öppna en ÖFK- shop för försäljning av souvenirer. Han hade vyer om hur man skulle utveckla verksamheten, men det fick han tyvärr inte möjlighet att vara med på.

Jag gick en bit ifrån ÖFK:s första kansli på Postgränd 10. Där togs besluten om hur ÖFK:s framtid skulle utstakas. Det var oändligt många möten där och det var många tankar som dryftades för ett framtida ÖFK. Från den tiden finns det många minnen. Det var ett hårt jobb att starta en ny förening utan pengar, utan dräkter, utan spelare, utan kansli och utan arena och vi var lånt ifrån omtyckta av alla.

Jag gick förbi blivande ordföranden Rolf Lohses gamla advokatkontor på Storgatan. Där var det fem entusiastiska män tog varandra i hand på hösten 1996 och startade en ny fotbollsklubb i Östersund som sedan fick namnet Östersunds FK. Det var ett spännande äventyr vars framtid var oviss.

Jag gick in i den nya ÖFK- shopen på Storgatan som nu blivit av allsvenskt snitt, välsorterad med souvenirer som den är. Dit går jag då och då. Det är alltid trevligt att gå in där.

Nu gick jag ut ur centrala delarna av stan och passerade Hofvallen. Där var hemvisten för ÖFK innan Jämtkraft Arena kom till.

Hofvallen är faktiskt en riktigt trivsam arena som bär på många minnen. Lagom trivsamt var det när IFK Luleå kom för match. Hofvallens gräs blev under natten täckt med 2 dec tjockt snölager och Luleå fick under ursinne vända hem utan att ens nudda en boll. Det var nästan upplagt för en smocka.

Hofvallen hade trots allt sin begränsning. Vi hade många sponsorer även på den tiden. Vi ville vara flotta och bjuda dem på kaffe och bulle. Vi satte upp ett partytält för det ändamålet och det var inte mycket att säga om det. Problemet var att när västanvinden satte fart då blåste vårt fina sponsortält omkull och sponsorerna blev utan fika. Det var genast.

Detta vill jag nämna därför att det bevisar att det har skett en otrolig utveckling vad gäller fotbollen och ÖFK under denna relativt korta period.


Jag gick förbi Jämtlraft Arena. Där är här har vi fått uppleva ÖFK:s otroliga framgångar och fortfarande får göra det och vi hoppas snart på plats. Arenan har blivit en samlingspunkt för alla som gillar ÖFK och som tror på ÖFK. Nu vill vi så fort det går få komma dit och och allt blir som vanligt igen. Det känns märkligt att inte få vara där och heja på våra favoriter.

Hemkommen efter några tusen steg sätter jag mig ner och funderar. Man kan inte annat än tänka på att utvecklingen inom fotbollen har skenat iväg. Det är många lag som har stuckit fram och tar för sig även i lägre divisioner och många ungdomar kliver fram.

Det är fantastiskt att Östersund har ett lag i allsvenskan det ska vi verkligen uppskatta, men visst, tankar om ett nytt Europaäventyr finns, men just nu gäller det att klara ekonomin och att vara kvar i allsvenskan. Vi stöttar alla spelare och ledare, styrelsen och den nya vd:n och alla andra som jobbar i med ÖFK! Det är viktigt för dem för att nå framgång.

 
 
 
Sök på fotbollz.se
   
  Svidande förlust när ÖFK tappade det mesta i andra halvlek  
  av Joakim Nylander | Igår - 15:46  
 

VS


Utsiiktens BK - ÖFK 3-1 (0-1) Nu med referat av Joakim Nylander

 
  Läs matchreferat  
 


 
  Utsikten gjorde ÖFK sämre i andra halvlek  
  av Per Lagerbäck | Igår - 15:31  
 

ÖFK gör en riktigt bra första halvlek, och start på den andra. Men enskilda misstag och brister i kommunikationen tillsammans med hemmalagets flyt och delvis brutala spel stoppade festen.

 
  Läs mer...  
 


 
  Matchens överraskning  
  av Lars Larsson Stockholm  | Igår - 15:05  
 

 
  Läs mer...  
 


 
  Startelvan i dag  
  av Haldo Jonsson | Igår - 12:06  
 

Adam Ingi Benediktsson, Ali Suljic, Mykola Musolitin, Ziad Ghanoum, Yannick Adjoumani, Philip Bonde, Simon Marklund, Jamie Hopcutt, Erick Brendon, Albin Sporrong, Sebastan Karlsson Grach

Bild från uppvärmingen Utsikten - ÖFK. Foto: Barbro Fundin Hedlund

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
15 Okt 2024 - 23:01 ÖFK har fått bud på Yannick Adjoumani
15 Okt 2024 - 11:20 Ken Sema satsade pengar till ÖFK? - En klubb som jag håller
14 Okt 2024 - 22:36 Glädjen stod högt i tak i dag i ÖFK
13 Okt 2024 - 17:27 Svårt krisläge i ÖFK
11 Okt 2024 - 14:30 Hur mår Norrlandsfotbollen? - Superettan närmar sig slutet o
8 Okt 2024 - 17:06 Två allsvenska toppklubbar scoutat mittbacken Philip Bonde?
8 Okt 2024 - 15:15 Nu återstår det att spela om tolv viktiga poäng
7 Okt 2024 - 15:32 Kanske något för ÖFK?
7 Okt 2024 - 15:04 Yannick Adjoumani mångas favorit - Trissvinnare igen
6 Okt 2024 - 22:26 Simon Marklund bäste ÖFK-are mot Sandvikens IF
6 Okt 2024 - 10:48 Imponerande debut av Samman Ghoddos i sin nya klubb
6 Okt 2024 - 09:52 Komplettering av Triss
5 Okt 2024 - 17:05 Matchreferat ÖFK var bra i första halvlek,men i andra tog Sandviken över
5 Okt 2024 - 15:34 Matchens överraskning
5 Okt 2024 - 15:32 Matchens prestation
5 Okt 2024 - 12:13 Startelvan mot Sandvikens IF
5 Okt 2024 - 07:36 Inför matchen: Sandvikens IF - ÖFK
4 Okt 2024 - 10:27 Följ Sandvikens IF - ÖFK via fotbollz.se
3 Okt 2024 - 22:25 Rapport från dagens träning - man kommer igen och kommer ige
3 Okt 2024 - 21:18 När andreas eriksson griper in då händer det - . ordnar grat
 
 
 
Herrar
av: Publik | 15 Okt 2024 - 11:27
Konstigt att man inte får ange komm