meny  
 
 
- Start
- Nyheter/Information
 
- Spelprogram/Referat
- Spelartruppen
- Statistik
- Hemmaarena
- Återblick -23
- Återblick -22
- Återblick -21
- Återblick -20
- Återblick -19
- Återblick -18
- Återblick -17
- Återblick -16
- Återblick -15
- Återblick -14
- Återblick -13
- Återblick -12
- Återblick -11
- Återblick -10
- Återblick -09
- Återblick -08
- Återblick -07
- Återblick -06
- Intervjuer
- Länkar
- Forum
 
- Kontakta oss
 
tabell Aktuell tabell   skytteliga Skytteliga
 
- Allsvenskan  Tabell
 
 
 
     
   
     
 

ÄNNU FINNS CHANSEN - ÖFK: S FOTBOLLSKRIGARE PÅ VÄG SÖDERUT
av Haldo Jonsson
Publicerad 29 Okt 2021 - 19:58 Uppdaterad 29 Okt 2021 - 22:16

Det var då det. Målglädje efter 1-0 i 9:e minuten av Ronald Mukiibi i vårens match mot Varberg. Matchen slutade 1-2. Foto Thord - Eric Nilsson

När detta skrives är ÖFK:s fotbollskrigare i flyg på väg söderut för att ta sig en dust med semesterstaden Varbergs stolthet. Det är deras allsvenska fotbollslag.

Fortfarande finns en mikroskopisk chans för att ÖFK ska klara av att vara kvar i allsvenskan. Kalla det under eller vad som helst, så är jag ganska säker att så länge chansen finns så kommer spelarna att göra allt för att ta den. Att ÖFK har vunnit flera matcher i följd. Det har hänt flera gånger tidigare, så varför inte nu igen?


I går var det meningen att ÖFK skulle träna, men träningen blev inställd. Det är säkert ett bra beslut. Det gäller för tränarna att konstatera om träning behövs eller inte. Det är en viktig del och kunskap hos en bra tränare som inte alla behärskar eller tänker så mycket på. Det har varit olika för ÖFK:s tränare genom åren. Vissa har alls inte har tagit med detta i sina beräkningar. Det är en stor brist.

Jag vet inte om att man gör nu som tidigare vid frukostarna. Det var en bra sedvänja. Vid frukosten fick spelarna inför tränarna redogöra för sin dagliga status. Det krävs då ärlighet från spelarna. Alla vill spela så det är nog ganska lätt att man döljer tillfälliga problem eller en smärre skada.


Det är blir nog ingen större skillnad på matchtruppen jämfört med matchen mot Häcken. Marco Weymans är tillbaka efter avstängning. Det finns mycket att hämta av honom som mittfältare. Tyvärr har han tidigare inte haft förtroende hos en del tränare.

Tyvärr så det en fortsatt avstängning för Sam Mensiro. Två matchers avstängning blir det ofta vid rött kort direkt. Det fick han i närkamp med tidigare ÖFK- spelaren David Accam i matchen i ÖFK:s match mot Hammarby.

Det är tveksamt om Ludvig Fritzon kan spela mot Varberg. Han steg av plan mot Häcken och fick knäet lindat. Det är inget märkvärdigt. Han har haft knäkänningar ett tag. Som vanligt är det någon spelare som är nära matchstart och någon som är lång ifrån. Trenden är att det går åt rätt håll.

Närmar sig spel får vi hoppas att Perry och Jerell gör. Det är två fobollsartister som är värdefulla för ÖFK:s anfallsfotboll. De förlänger ÖFK:s anfall och de skapar farligheter.


Slutligen: Varberg brukat av sed vara en svår motståndare för ÖFK. Det behöver inte vara bestående nu.


På Jämtkraft tidigare i år blev det vinst med 2-1 för Varberg. Oliver Stanisic gjorde vinstmålet i 90:e minuten.

Tala om genuina supporters! Per-Ola och Barbro Fundin Hedlund kommer att finnas på plats i Varberg för att stötta spelarna. Det är imponerande och värt allt beröm. Spelarna sätter verkligen värde på det!

 
 
2 Kommentarer:
Gäst: Potter skrev | 29 Okt 2021 - 23:23
Han var en modern tränare, idag har klubben inte en sådan pärla.
0
Gäst: Barca skrev | 29 Okt 2021 - 23:14
Allt och alla måste hela tiden sälja in drömmen och ÖFKs visioner till allt och alla för att det ska bli nåt.

Sälja drömmen och vision är en av nycklarna för att locka människor till att delta. Vem vill inte vara med och vara en del av något mycket större än dig själv? (finns en massa forskningsstudier på detta som ni kan leta reda på om ni vill) Folk attraheras inte av var du är utan vart du ska. "Vi ska iväg och.... ska du hänga med? Det kommer att bli så grymt....). En annan nyckel är att man inte ska lova för mycket. Bättre att lova för lite och överleverera. Man kan sikta långt men kan för att inte göra någon besviken av de man berättar som drömmen säga att vi vet inte exakt när men att vi kommer att arbeta så hårt vi bara kan och tillsammans så ska vi göra allt för att nå dit så fort det bara går. Även såklart att ha en massa fakta mm som visar på att det man säger "make sense" och inte bara är "prat".

Gäller även att våga sätta drömmar och visioner högt (till skillnad mot mål) så att det blir en verklig utmaning och något att sträva emot samt något som verkligen lockar känslomässigt. När det ibland kan kännas motigt och tungt så hämtar man kraft och energi från drömmarna och visionen som ska vara mycket stark känslomässigt (ju starkare känslor den väcker desto mer vill man kämpa för det då vi människor i grunden är känslovarelser som drivs av känslor som vi sedan rättfärdigar med logik i efterhand).


Gäller även att ta reda på vad som driver varenda en i organisationen så man kan hjälpa dem att påminna varandra om sina drömmar och mål i med och motgång. Ju starkare känslomässiga mål och drömmar en person har desto mer kommer de att kämpa för det. Gäller sedan att få dem att känslomässigt förstå hur de kan nå dessa genom klubbens drömmar och vision (helst ska de även brinna som tusan för föreningens visioner och mål).

Som Douglas Bergqvist sa att Potter gjorde till honom.

"I didn't really feel I was getting my due. The first conversation I had with Graham, he basically sold me the dream. They were in the second tier and maybe it was a far-fetched plan, but it all came true," says Bergqvist.

Bergqvist was one of several players who had grown disillusioned with a lack of progress, embracing the possibility of a fresh start in Sweden. Potter made th"A lot of us were lost, doubted, rejects. He loved a turnaround story and changing people for the better. He's someone who changed, not just my football career, but my life. I became a more mature and respectful human being. He cared more about you as a person than your football skills."

Thoughtful and compassionate, Potter helped to create a supportive culture at Ostersund, where people were encouraged to be open with each other. It was a stark contrast to the mentality of an old-fashioned English dressing room.

"Moving away from home, some things were difficult off the pitch," explains the 28-year-old. "He was very big on helping on the mental health side. It wasn't talked about as much then as it is nowadays. He helped me and a lot of other boys.

"We had a very good environment. No matter how good you were as a footballer, if you didn't fit into the group then he found a different solution for you. No player was bigger than the team."em feel valued in a way others hadn't.

He encouraged his players to be brave and stick to the plan.

"He cared so much more about the performance than the result," adds McBurnie. "I remember one game at Nottingham Forest. We lost 2-1 but we'd absolutely battered them. He was happier with that than games where we'd got a result but hadn't played the way he wanted.

https://www.bbc.com/sport/football/59037905


1
 
Sök på fotbollz.se
   
  Hur mår Norrlandsfotbollen? - Superettan närmar sig slutet och mycket är ovisst.  
  av Haldo Jonsson | Igår - 14:30  
 


I dag är läget förändrat och är nu snarare oroande.

 
  Läs mer...  
 


 
  Två allsvenska toppklubbar scoutat mittbacken Philip Bonde?  
  av Haldo Jonsson | 8 Okt 2024 - 17:06  
 

Foto. Haldo Jonsson

 
  Läs mer...  
 


 
  Nu återstår det att spela om tolv viktiga poäng  
  av Lars Larsson Stockholm  | 8 Okt 2024 - 15:15  
 

 
  Läs mer...  
 


 
  Kanske något för ÖFK?  
  av Haldo Jonsson | 7 Okt 2024 - 15:32  
 

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
30 Sep 2024 - 22:22 Jag trodde botten var nådd...
30 Sep 2024 - 21:12 Matchens överraskning
30 Sep 2024 - 18:03 Startelvan
30 Sep 2024 - 08:26 Inför matchen: ÖFK - IK Oddevold
29 Sep 2024 - 19:21 Ny klubb klar för Saman Ghoddos
28 Sep 2024 - 23:14 Visst kan det bli en Gabrielsson-effekt
28 Sep 2024 - 22:05 Följ ÖFK - IK Oddevold via fotbollz.se
28 Sep 2024 - 19:39 Nye tränaren Thomas Gabrielsson har kommit igång - hur var h
28 Sep 2024 - 12:09 Får vi se Thomas Gabrielsson effekten mot Oddevold på måndag
27 Sep 2024 - 15:28 Vad kan det bero på att ÖFK varit så ojämna i år?
26 Sep 2024 - 14:00 Adam Inge Benediktsson stabil och stark i luftrummet -blev T
25 Sep 2024 - 19:33 Adam Inge Benediktsson - Player of the match Gefle - ÖFK
25 Sep 2024 - 11:28 Därför kan nye tränaren Thomas Gabrielsson passa bra för ÖFK
25 Sep 2024 - 00:59 Nu måste viktiga frågor ställas till spelargruppen
24 Sep 2024 - 23:31 Matchreferat Trött ÖFK ordnade ett poäng
24 Sep 2024 - 21:27 Matchens prestation
24 Sep 2024 - 21:08 Matchens överraskning
24 Sep 2024 - 20:58 En poäng är alltid en poäng
24 Sep 2024 - 18:07 Startelvan idag
24 Sep 2024 - 16:28 Mitttfältaren Henrik Bellman möter sitt gamla lag, ÖFK, i en