- Allsvenskan  Tabell

NYTT BITTERT AVSLUT
av Per Lagerbäck
Publicerad 11 Apr 2022 - 21:02

Min ingress var redan klar före kvitteringsmålet; Trots en betydligt sämre match än i premiären så blev det en viktig seger. Men så blev det ju inte.

Jag hade tänkt att vara ovanligt kritisk idag, och det blev ju inte bättre med poängtappet. Varför slutade ÖFK spela fotboll efter en halvtimme? En halvtimme som dessutom såg riktigt bra ut. Kan någon svara på det? En händelserik och rolig första halvlek, där Mazur, Fritzon och Bellman, oavsett målet, stack ut. Alltså fram till matchminut 30. Presspelet hindrade Västerås till att åstadkomma något eget spel, och även om ÖFK skapade få chanser, så kändes det som att det nästan var klasskillnad på lagen, till ÖFK:s fördel. Men sedan var det slut, och andra halvlek verkade man tro att det räcker att parkera bussen vid en 1- 0-ledning. Dessutom en buss som inte kändes helt trafiksäker. Jag försäkrar igen att texten hade varit ungefär densamma även vid seger, men med ett konstaterande att det räckte i alla fall. Varken Hörberg eller Dosis gör någon bra match, och Jablinski känns fortfarande som ett tombolahjul när bollen kommer i hans närhet. Bra brytningar blandas med underliga boll- och nickträffar. Khadiri och Sebastine startade med väldigt bra presspel, och Sebastine borde ha gjort mål på sin jättechans, men försvann successivt. Apropå Hörberg, han har sina bästa kvaliteer offensivt. Jag har skrivit det då och då under hans år här, alltså att jag vill hellre se honom som yttermittfältare.

Men över till det positiva. Mazur visade definitivt allsvensk klass i första halvlek, och var riktigt bra även i andra halvlek, men tyvärr var det han som förlorade den avgörande nickduellen i de väldigt långa slutsekunderna. Det sänker dock bara betyget ett steg. Bellman gjorde massor av bra saker förutom målet, i första halvlek. Fritzon gör en av sina bättre matcher. Särskilt i första halvlek. Weilid såg i huvudsak bra ut, men Keita såg vi bara vid två tillfällen, förutom när han ständigt riskerar varning med att dra ut på tiden. Sannolikt en huvudorsak till att det lades till ytterligare tid. Amatkarijo var mer anonym denna gång, och ett par andra spelare såg man väldigt lite till. Ghanoum gör det han ska när han kom in.

Positivt var också betydligt större aktivitet vid egna inkast, men hörnorna gav inte så mycket. Ursäkta tjatet, men en riktigt bra premiärmatch mot Skövde, följd av en riktigt bra halvtimme mot Västerås, enligt mig. Jag hoppas att det inte var en tränarorder att presspelet skulle upphöra, och samlingen skulle vara framför eget straffområde.