Adil Kizil lämnade jobbet som sportchef i Östersunds FK i december 2021 och har tidigare varit sportchef i Dalkurd FF samt chefsscout i Helsingborgs IF.


Nu berättar 39-åringen i Fotbollskanalen om sin nya utmaning, ambitionen att jobba på elitnivå - och det tunga fjolåret, då han drabbades av flera blodproppar.
- När det är proppar är det livshotande. Jag blev liggande på sjukhuset i tio dagar, och då förstod jag att det var allvarligt, säger han.

Samtidigt har Kizil under det senaste året behövt ta det lugnt. 39-åringen drabbades i fjol av covid, och sedermera av flera proppar, vilket gjorde att han var inlagd på intensiven.

- Jag blev allvarligt sjuk efter Östersund, och tog därför ett break på ett år helt och hållet från allting. Jag fick covid, och fick sedan proppar och sådan skit, så jag var borta länge, säger Kizil och fortsätter:

- Jag var borta i covid i närmare en månad, och sedan fick jag blodproppar i lungorna, flera stycken, så jag hamnade på intensiven. Jag låg inne i tio dagar, och därifrån var det rehab och medicinering i sex månader. Därför tog jag ett längre break än önskat.

Fanns det en oro för livet?
- När det är proppar är det livshotande. Jag blev liggande på sjukhuset i tio dagar, och då förstod jag att det var allvarligt. De sa att, om inte medicinen eller sprutorna skulle hjälpa med blodförtunnande, så skulle det krävas ingrepp, men det slapp jag. Det blev ganska bra och jag kunde gå på medicin i sex månader. Jag har varit på återkontroll fram till för kanske en månad sedan. Då utredde de varför jag fick det, då jag inte har något underliggande och är i hälsomässig, bra form, säger han.