meny  
 
 
- Start
- Nyheter/Information
 
- Spelprogram/Referat
- Spelartruppen
- Statistik
- Hemmaarena
- Återblick -20
- Återblick -19
- Återblick -18
- Återblick -17
- Återblick -16
- Återblick -15
- Återblick -14
- Återblick -13
- Återblick -12
- Återblick -11
- Återblick -10
- Återblick -09
- Återblick -08
- Återblick -07
- Återblick -06
- Intervjuer
- Länkar
- Forum
 
- Kontakta oss
 
tabell Aktuell tabell   skytteliga Skytteliga
 
- Allsvenskan  Tabell
 
 
 
     
   
     
 ÖFK Nyheter
 
Välkommen till ÖFK Nyheter. Detta är en webbplats speciellt för alla som gillar ÖFK men även för andra intresserade. Avsikten med sidan är att den skall ha ett lättillgängligt och aktivt debattforum samt att Du bl a skall kunna läsa matchreferat, spelarinformation och intervjuer.
 
Senaste Matchen   Nästa Match
IK Sirius FK Östersunds FK
1 0

Läs mer... Läs mer...
 
Östersunds FK IF Elfsborg

2021-09-19 15:00
Jämtkraft Arena
 

 ÖFK HADE MEDLEMSMÖTE I KVÄLL - MÅNGA FÖRVÄNTANSFULLA MEDLEMMAR KOM
av Haldo Jonsson
Publicerad 13 Sep 2021 - 23:01 Uppdaterad 14 Sep 2021 - 22:41

Många olika praliner delades ut, en del söta och en del beska. Det handlade givetvis mest om ekonomi och fotboll och en nyhet var att ÖFK återupptar kultursatsningen. Det kommer många att gilla.

VD Michael Schahine i talarstolen. Ursäkta bildskärpan men det var mörkt på scen och bilden är tagen med mobil.

I kväll hade ÖFK medlemsinformation på Gamla Teatern. Man måste använda sig av stora salen för det var många som föranmält sig och som kom tillstädes.

Fotbollsfolk är ett ovanligt släkte. Man följer känslomässigt sin klubb i med- och motgång och kanske gäller det främst ÖFK-supportrar med röd-svarta hjärtan, för dom ger sig aldrig. Det märkte vi i kväll.

Det har ett hundratal medlemmar som mött upp för att låta sig informeras. Det är en mycket bra siffra av en klubb med kärv ekonomi och när fotbollsresultaten inte gått ÖFK:s väg. Känslan fanns hos medlemmarna att stötta och hjälpa ÖFK, men visst skulle ett par segrar höja temperaturen hos alla supportrar och för den lilla skara som jobbar på ÖFK-kansliet. De skulle känna sig mera stimulerade.


Kansliet ja, de gör ett jättejobb med Michael Schahine i spetsen. De är fyra anställda som ska lotsa ett allsvenskt lag framåt. -Det är ett lagjobb. Vi hjälps åt alla, sa vd Schahine och tillägger, ofta är det ett sjudagarsjobb. Vid ett tidigare tillfälle, då jag pratade med Schahine, sa han, att han aldrig tidigare hade jobbar så hårt som han gör nu.- Vi får bra hjälp av styrelsen, det är vi tacksamma för. Schahine poängterade att problemet är och har varit inkomster från publiken och att vi nu inte kunnat sälja spelare. - Vi hoppas på mera pengar från SEF. Hur mycket kan jag i nuläget inte svara på.

- Givetvis har det inverkat negativt på ekonomin att vi under de sju första månaderna i år haft ett lägre penninginflöde på 14,5 miljoner kronor under 2021 om man jämför med i fjol.Schahine vädjade till alla att gå på ÖFK:s matcher. Numera kan man köpa biljetter även på arenan. - Det är mycket på grund av publikbortfallet som gör att vi gått back med 1,7 miljoner.

Vi måste även ta in mera sponsorpengar. Jag har ofta kontakt med sponsorer för att få dem att köpa reklam. I dag har jag träffat två, sa Schahine. En nyhet är, att ÖFK kommer att gå ut med bra priser på säsongskort för de matcher som är kvar att spela.

I Schahines anförande fanns ändå en portion av optimism. Sammanfattningen på Schahines anförande blir: jobbigt, men inte omöjligt. Han poängterade: - ÖFK är viktiigt för Östersund och länet, ja för hela Norrland. Det är enda allsvenska klubben norr om Uppsala. Vi måste alla ställa upp. Denna vädjan genomsyrade mötet.Det som var nytt var att ÖFK ska sätta i gång med en ny kultursatsning. Det var ett besked som gillas av många. ÖFK kommer senare att presentera vad som kommer att hända. Meningen är att spelarna, liksom tidigare, ska delta i ett läge som är nytt för dem och där de inte känner sig bekväma.Sportchefen Adil Kizil hade även ordet och hade en del att komma med.

- Jag visste innan jag kom till ÖFK att det var många spelare som kom till ÖFK från min förening Dalkurd där jag tidigare var sportchef. Jag har varit många gånger varit i Östersund och sett matcher. Jag kände till ÖFK och har vänner där. Därför var det lätt att komma till ÖFK och sätta sig in i föreningens sätt att jobba.

Visst är det så. Fotbollz.se har många gånger träffat Kizil när han tidigare varit i Östersund. Han var den som bidog till att välvilligt släppa spelare från Dalkud till ÖFK och att det uppstod att bra samarbetsklimat mellan klubbana. Jag kan nämna två spelare, som kommit från Dalkurd, men det är flera. Det är Brwa Noiri och Rasmus Lindkvist. Jag har skrivit många gånger på fotbollz.se att man alltid blir bra bemött i kontakterna med Dalkurd. Jag tror det i mångt och myclet kan vara Kizils förtjänst.

Kizil är på gång att värva nya spelare för nästa år. Han har fört samtal med flera spelare, men avvaktar med att skriva kontrakt tills serien är slutspelad. Man följer principen att värva spelae från lägre serier som liksom tidigare kan utvecklas i ÖFK. Vi måste ha en samarbetsförening att jobba ihop med.

Kizil vill ha spelare som kan spela den tekniska fotboll som vill spela sig genom mittfältet för att anfalla. Den fotbollen har tidigare varit ÖFK:s sätt att spela. Vi måste komma tillbaka dit. -Det var därför jag ville kommat hit, sa Kizil. Vi måste jobba för att nå upp till den attityd som ÖFK hade utåt och inåt under Pottertiden. Det är klubbens varumärke och det är viktigt. Det har inte varit så bra en tid. Vi letar först spelare inte alls ifrån från vår egen dörr.

Han klargjorde att klubbar är skyldiga att låna ut spelare till landslag i bland annat VM-kval. En viss mindre ersättning utgår. Det är upp till spelarna at avstå att delta i sitt landslag.

Vad gäller skadeläget sa Kizil, att det ser bättre ut nu än på länge. Anledningen till de många skadorna är att tränaren ibland har varit tvungen att sätta in spelare som inte riktigt varit klara för spel för att kunna sätta ett lag på benen.
Akademichefen Stefan Lundin berättade per länk att han är tillfreds med att de har tränare som är duktiga och som han ge ungdomarna en grund att stå på. Målet är ett kunna få fram lokala spelare i ÖFK om ett antal år. Det höjer intresset för fotbollen i länet.Tränaren Per Joar Hansen berättade att det har varit omtumlande. Han var nöjd med försvaret i matchen mot Sirius. Sirius hade bara en riktig chans förutom målet. Nu kommer insatserna att läggas på anfallsspelet under kommande vecka.

Jag sa till Per Joar att det blir ingen intervju med fotbollz.se förrän han vunnit en match. Antagligen känner han trycket och lägger på ett extra kol. :)

 
 
 
Sök på fotbollz.se
   
  Fullsatt Norra stå på söndag  
  av Haldo Jonsson | Idag - 18:16  
 

Det ger möjlighet för unga att se elitfotboll. Ett bra initiativ!

 
  Läs mer...  
 


 
  -'Det kommer att ge resultat'  
  av Haldo Jonsson | Idag - 18:04  
 

 
  Läs mer...  
 


 
  Ronald Mukiibi åter i ÖFK  
  av Haldo Jonsson | Igår - 17:08  
 


Den reslige och offensive högerbacken Ronald Mukiibi lämnade ÖFK inför hösten, men han återkommer nu för att hjälpa ÖFK i de återstående matcherna i höst

 
  Läs mer...  
 


 
  Flera bottenlag i allsvenskan går dåligt nu - undantaget är Varberg  
  av Haldo Jonsson | Igår - 15:09  
   
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
13 Sep 2021 - 16:05 Marco Weymans kom igen efter skada - blev trissvinnare mot S
13 Sep 2021 - 10:52 Risken uppenbar att Blair Turgott missar ÖFK -- Malmö FF
12 Sep 2021 - 12:54 -'Vi befinner oss i en tät, tjock dimma som har 19 nyanser a
11 Sep 2021 - 23:18 Perrys första gav bra försvar men väldigt lite anfallsspel
11 Sep 2021 - 21:51 Bilder Sirius - ÖFK 1-0 (1-0)
11 Sep 2021 - 19:21 Matchreferat Starkt försvar räckte inte - Tung förlust igen för ÖFK
11 Sep 2021 - 19:14 Tränaren Per Joar Hansen redogör för förlusten
11 Sep 2021 - 19:05 Matchens bästa spelare
11 Sep 2021 - 17:30 Matchens prestation
11 Sep 2021 - 17:28 Matchens överraskning
11 Sep 2021 - 14:19 Per Joars första startelva - Blair Turgott saknas
11 Sep 2021 - 14:05 Inför matchen: ik sirius - ÖFK
11 Sep 2021 - 14:04 Följ IK Sirius - ÖFK via fotbollz.se
11 Sep 2021 - 10:37 Mot nya framgångar - Graham Potter aktuell för Arsenal?
10 Sep 2021 - 15:27 Det finns anledning att hissa varningsflagg för Sirius
10 Sep 2021 - 09:57 Dålig form hos alla lag i botten av allsvenskan
10 Sep 2021 - 09:11 Tuffa utmaningen - ska Per Joar Hansen lyckas rädda Östersun
9 Sep 2021 - 09:38 Blair Turgott på väg till Uppsala
8 Sep 2021 - 13:50 ÖFK fulltankade med nya intryck och direktiv.
8 Sep 2021 - 13:32 Korta Nyheter
 
 
 
Herrar
av: Rolighetsministern | 11 Sep 2021 - 21:48
Det finns ju skillnader också,
Ungdom
av: beeros | 23 Aug 2021 - 21:47
https://happyride.se/forum/threads/