meny  
 
 
- Start
- Nyheter/Information
 
- Spelprogram/Referat
- Spelartruppen
- Statistik
- Hemmaarena
- Återblick -20
- Återblick -19
- Återblick -18
- Återblick -17
- Återblick -16
- Återblick -15
- Återblick -14
- Återblick -13
- Återblick -12
- Återblick -11
- Återblick -10
- Återblick -09
- Återblick -08
- Återblick -07
- Återblick -06
- Intervjuer
- Länkar
- Forum
 
- Kontakta oss
 
tabell Aktuell tabell   skytteliga Skytteliga
 
- Allsvenskan  Tabell
 
 
 
     
   
     
 ÖFK Nyheter
 
Välkommen till ÖFK Nyheter. Detta är en webbplats speciellt för alla som gillar ÖFK men även för andra intresserade. Avsikten med sidan är att den skall ha ett lättillgängligt och aktivt debattforum samt att Du bl a skall kunna läsa matchreferat, spelarinformation och intervjuer.
 
Senaste Matchen   Nästa Match
Östersunds FK BK Häcken
1 1

Läs mer... Läs mer...
 
Varbergs BoIS FC Östersunds FK

2021-10-30 15:00
Varberg Energi Arena
 

 SYNEN PÅ FOTBOLL HAR FÖRÄNDRATS I ÖSTERSUND.
av Haldo Jonsson
Publicerad 6 Okt 2021 - 12:41 Uppdaterad 6 Okt 2021 - 14:09


- "
Många är stolta över att ÖFK och Östersund har ett allsvenskt lag, men ibland kan man undra om vi blivit hemmablinda?"

Bilden: Det var då det: Sedan har det blåst många vindar. Dragan Kapcevic gör segermålet efter passning av Jamie Hopcutt i 1-0 matchen i Superettan mot Mjällby 2015. Foto: Jenny Åhgren

ÖFK sliter med att hänga kvar i allsvenskan.

Att vara kvar i landets högsta serie är viktigt både vad gäller det fotbollsmässiga och de ekonomiska villkoren. Speciellt viktigt är det nu är det är så stor skillnad mellan bidragen i Allsvenskan jämfört med i Superettan. Det rör sig om ett bortfall på cirka 15 miljoner. Skulle det bli Superettan blir det ett hårt jobb för styrelsen och ev. vd att anpassa ÖFK till den nya ekonomiska verkligheten. Vi får räkna med att det kommer att bli en del spelarförsäljningar. Vi vill inte tänka på det. Vi är inte där.

Ingen tvivlar på att spelare och tränare, ja alla som jobbar runt laget och alla fans vill att ÖFK ska vara kvar i landets högsta division. Vi är stolta över att ÖFK och Östersund har ett allsvenskt lag, men ibland kan man undra om vi blivit hemmablinda? Det känns som om många är nöjda först när ÖFK spelar i Europa League? Daniel Kindberg, eller var det ÖFK:s förre ordförande Rolf Lohse yttrade en gång: - ”Folk blir inte nöjda även om ÖFK skulle vnns Champion League.” Kanske ligger det något i det?

Det gäller att vara rädd om det man har. Skulle ÖFK degraderas till Superettan så kan det ta många år innan ÖFK är tillbaka i Allsvenskan. För en så stor förening som Hammarby, vill jag minnas, tog det sex år. Rätta mig den som har koll. IFK Norrköping hade samma problem. Peking fick inte till sitt försvar. Man försökte och försökte, men det tog många år även för dem innan man lyckades kravla sig upp till allsvenskan.

Många säger att Superettan suger mera kraft än Allsvenskan ur spelarna. Ofta kan det vara tuffare tag i Superettan på bekostnad av tekniken. De senaste åren har det dock skett en viss förbättring. Superettan består numera mer av teknisk fotboll nu än tidigare. Champion Ship i England har haft samma problem.

Synen på fotboll har förändrats i Östersund med omnejd. Vi minns alla vad stort det var när ÖFK gick upp i Superettan efter vinsten mot Sirius på Studenternas IP i Uppsala. Då var alla glada och nöjda med Potter och grabbarna. Från nästan ingenting hade ÖFK lyckat med det största som någonsin hänt fotbollen i Östersund. Vi glömmer dock inte Opes och IFK Östersunds storhetstider. Det är viktigt att belysa.

När ÖFK gick upp i ouppnåeliga Allsvenskan fanns ingen begränsning på superlativen. Att det sedan blev Europa League var en dröm, en saga. Inte bara för oss Östersundare utan hela Europa hyllade och beundrade den lilla skidorten Östersund som gjort en denna fantastiska prestation. Östersund befann sig i ett rus.

Sedan vet vi alla det negativa som hände. Från att vara beundrade så blev ÖFK en hatad förening. De bästa spelarna, Potter och alla andra tränare slutade. Ekonomin var mycket svag. Det lade sig ett stort mörker över ÖFK. Det var ett under att ÖFK de året lyckades vara kvar i allsvenskan.

Det är följderna av detta som ÖFK befinner sig i dag. Den rätta glöden finns inte längre som det verkar hos vissa trots att ÖFK spelar i allsvenskan. Skadeglädjen visar sig hos klubbar och en del människor. ÖFK ger sig aldrig, så visst tar man sig ur svackan. Man jobbar hela tiden för att ÖFK ska få tillbaka sitt fina anseende.

Istället för att fira triumfer har ÖFK nu det föga avundsvärda jobbet att hålla sig kvar i allsvenskan. Det är ett hårt jobb som kräver mycket av kraft och inställning och framför allt så behöver man stöttning. Utan stöttningen blir det svårt för spelare och ledare att känna den rätta inspirationen. Jag läste nyss i ett medlemsbrev att Falkarna som man uttryckte sig; "handgripligen hade stöttat ÖFK". Det är bra.

Kom därför till Jämtkraft Arena i de kommande matcherna i höst för att visa att ÖFK:s spelare och ledare den uppskattning och stöd de är värda att få i sin svåra kamp.

Vi vill alla ha ett allsvenskt lag i Östersund. Det är stort och även viktigt för att ha som avstamp för den fortsatta kampen för att göra ÖFK till ett lag som kan börja närma sig Europa League igen. De målsättningen får vi aldrig överge.

 
 
 
Sök på fotbollz.se
   
  I kväll spelas en viktig match för ÖFK:s fortlevnad i allsvenskan  
  av Haldo Jonsson | Idag - 12:09  
 

Det är Hallmstad och Örebro SK som möts på Örjans Vall i Halmstad

 
  Läs mer...  
 


 
  Bilder från ÖFK - BK Häcken 1-1 (0-0)  
  av Thord-Eric Nilsson | Idag - 07:48  
 

Foto: Thord Eric Nilsson

 
  Läs mer...  
 


 
  Poäng mot Häcken men i kväll kan även räknenissarna vara besegrade  
  av Agne Svärd | Idag - 00:45  
 

 
  Läs mer...  
 


 
  Om Malcolm Stolt  
  av Haldo Jonsson | Igår - 23:36  
 

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
Igår - 23:33 Matchreferat Publiken svek i ödesmatchen - avgjort kändes som förlust
Igår - 23:31 Notiser från forumet
Igår - 21:57 Matchens bästa spelare
Igår - 21:43 Matchens överraskning
Igår - 21:32 Matchens prestation(er)
Igår - 18:02 Kvällens startelva
Igår - 16:43 Följ ÖFK - BK Häcken via fotbollz.se
Igår - 07:42 Inför matchen: ÖFK - BK Häcken
26 Okt 2021 - 21:32 BK Häckens största målskytt Alexander Jeremejef inte med mot
26 Okt 2021 - 21:16 BK Häckens syn på matchen mot ÖFK på onsdag
26 Okt 2021 - 16:06 -'Mot Häcken kan vi ställa upp med en bra startelva, så myck
26 Okt 2021 - 09:42 Vändningen för ÖFK kan inträffa mot Häcken - Det fanns ljusg
25 Okt 2021 - 22:50 ÖFK - visst har ni chansen att stanna kvar i allsvenskan. Ha
25 Okt 2021 - 17:45 Från div 2 Norrland till Europa League - bilder och text frå
25 Okt 2021 - 10:09 Noa Sonko Sundberg stiger mot toppen av trissligan - blev tr
25 Okt 2021 - 00:08 ÖFK straffades på övertid i en fullständigt galen föreställn
24 Okt 2021 - 22:01 Matchreferat Nu lider vi med grabbarna
24 Okt 2021 - 21:08 Bilder Hammarby - ÖFK 4-3 (2-3)
24 Okt 2021 - 21:07 Se målen målen här på video
24 Okt 2021 - 18:22 Matchens bästa spelare
 
 
 
Herrar
av: Bengan | 27 Jan 2008 - 13:49
Intresant läsning., Jazz_devil. Nu